--2-- Domenii-de-Mediere GALATI (oras)


   
 
Home Contact Abonare Mobil

 arata telefon , arata mobil
            CAUTA

 LUPARU OVIDIU-LIVIU
vineri, 03 Mai 2024 | 10:12
 
 


Cand recurgi la MEDIERE?

Domenii de Mediere

reclama

  Domenii de Mediere















Cazurile în care se poate recurge la mediere

In cadrul biroului de mediere veti putea beneficia de servicii de mediere în urmatoarele domenii:

Dreptul civil
partaj,
succesiuni,
raspundere civila delictuala,
contracte civile (de exemplu vânzare-cumparare, închiriere, comodat, etc.).

Articolul 131 Cod Procedura Civila, modificat prin Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor:
"În tot cursul procesului, judecatorul va încerca împacarea partilor, dându-le îndrumarile necesare, potrivit legii. În acest scop, el va solicita înfatisarea personala a partilor, chiar daca acestea sunt reprezentate.
În litigiile care, potrivit legii, pot face obiectul procedurii de mediere, judecatorul poate invita partile sa participe la o sedinta de informare cu privire la avantajele folosirii acestei proceduri.
Când considera necesar, tinând seama de circumstantele cauzei, judecatorul va recomanda partilor sa recurga la mediere, în vederea solutionarii litigiului pe cale amiabila, în orice faza a judecatii.
Daca partile se împaca, judecatorul va constata învoiala lor în cuprinsul hotarârii pe care o va da."


Dreptul familiei
neîntelegerile dintre soti privind continuarea casatoriei,
pastrarea numelui dupa casatorie,
partaj,
exercitiul drepturilor parintesti,
stabilirea domiciliului copiilor,
contributia parintilor la întretinerea copiilor, etc.

Articolul 6141 Cod Procedura Civila, modificat prin Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor:
"În fata instantei de fond, aceasta va starui pentru solutionarea divortului prin întelegerea partilor.
În cazul în care judecatorul recomanda medierea, iar partile o accepta, acestea se vor prezenta la mediator, în vederea informarii lor cu privire la avantajele medierii.
Mediatorul nu poate solicita plata onorariului pentru informarea partilor. Dupa informare, partile decid daca accepta sau nu solutionarea divortului prin mediere.
Pâna la termenul fixat de instanta, care nu poate fi mai scurt de 15 zile, partile depun procesul-verbal întocmit de mediator cu privire la rezultatul sedintei de informare."


Dreptul comercial
orice conflicte ivite între partenerii de afaceri

Articolul 7201 Cod Procedura Civila, modificat prin Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor:
"În procesele si cererile în materie comerciala evaluabile în bani, înainte de introducerea cererii de chemare în judecata, reclamantul va încerca solutionarea litigiului... prin mediere.
În cazul în care judecatorul recomanda medierea, iar partile o accepta, acestea se vor prezenta la mediator, în vederea informarii lor cu privire la avantajele medierii.
Mediatorul nu poate solicita plata onorariului pentru informarea partilor. Dupa informare, partile decid daca accepta sau nu solutionarea litigiului prin mediere.
Pâna la termenul fixat de instanta, care nu poate fi mai scurt de 15 zile, partile depun procesul-verbal întocmit de mediator cu privire la rezultatul sedintei de informare.
Întelegerea partilor se constata prin hotarâre irevocabila si executorie."


Dreptul proprietatii intelectuale
drepturi de proprietate industriala - neîntelegeri, litigii privind cesiunea sau licenta privitoare la brevetul de inventie, la marca, litigii, neîntelegeri privind desene si modele industriale, know-how.
drepturi de autor.


Domeniul bancar
contracte de credit,
executare silita,
altele.

Protectia consumatorului


Dreptul penal
înainte sau dupa declansarea procesului penal,
doar în cazul infractiunilor anume prevazute de lege (doar în cazul infractiunilor pentru care retragerea plângerii prealabile sau împacarea partilor înlatura raspunderea penala).

Articolul 161 - Tranzactia, medierea si recunoasterea pretentiilor civile- Cod Procedura Penala, modificat prin Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor:
"În cursul procesului penal, cu privire la pretentiile civile, inculpatul, partea civila si partea responsabila civilmente pot încheia un acord de mediere, potrivit legii.
Inculpatul, cu acordul partii responsabile civilmente, poate recunoaste, în tot sau în parte, pretentiile partii civile.
În cazul recunoasterii pretentiilor civile, instanta obliga la despagubiri în masura recunoasterii."










 
 
CONTACT LUPARU OVIDIU-LIVIU

 arata tel , arata mobil
 
reclama
powered by AAZ.ro © 2011 | Contul meu | Ajutor | ANPC | Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro

 
X